Jaunimo ir jaunių II etapo rezultatai

2019 m. Lapkričio 24 d. Lietuvos fechtuotojai Šiauliuose rinkosi į antrąjį šio sezono jaunimo ir jaunių etapą. Varžybos buvo atviros, tad merginų grupėje dalyvavo ir dvi Estijos fechtuotojos. Etapai padeda rinkti reitingo taškus, o vėliau išrinkti geriausiuosius, kurie vyks į Europos ir Pasaulio čempionatus.

Vaikinų grupėje sau lygių neturėjo perspektyvus Lietuvos fechtuotojas Leonardas Kalininas. Pogrupyje laimėjęs visas kovas, gavo pirmą reitingo numerį ir šią poziciją išlaikė iki varžybų pabaigos. Sidabro medalį ant kaklo užsikabino Alan Rynkevič, finale pralaimėjęs L. Kalininui 15:9. Bronzos medalius iškovojo Makar Lozenko ir Demjan Filon. Iš viso dalyvavo 18 sportininkų.

Merginų grupėje nepalaužiama estė K. Vassiljeva, pogrupyje įveikusi visas varžoves, atkrintamosiose neturėjo bėdų, o finale įveikė lietuvę Ivoną Stavickają rezultatu 15:11. Trečiąsias vietas ir bronzos medalius laimėjo Karina Prokopovič, pralaimėjusi dėl finalo K. Vassiljevai 15:8, ir Lurdė Grabovskytė nusileidusi I. Stavickajai 15:12. Iš viso dalyvavo 22 fechtuotojos.

Vaikinų varžybų protokolai – čia

Merginų varžybų protokolai – čia

Sezonas įsibėgėja, ateinantį savaitgalį Lietuvos fechtuotojai vyksta į Miodlinge (Austrija) vykstantį U23 taurės etapą, taip pat į suaugusiųjų varžybas Varšuvoje (Lenkija). O jau Gruodžio 7 d. mūsų laukia Lietuvos taurė 2019 Kaune!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *